۱۳۸۸ شهریور ۱۹, پنجشنبه

برای سلامتی ارزش قائل شویم

علائم سندرم تونل کارپال
(Carpal tunnel syndrome)
با سوزش، بي حسي و مورمور شدن انگشتان دست شروع مي‌شود. ممکن است فرد در نيمه شب، بر اثر خواب رفتن دست و بي حسي آن بيدار شود. تکان دادن دست و قرار دادن دست در آب اوضاع را کمي ‌بهتر مي‌کند، اما روند بيماري هنوز ادامه دارد. بعد از چند ماه يا چند هفته دست دچار ضعف شديد مي‌شود و انگشتان حتي نمي‌توانند سبک‌ترين اشيا را بگيرند و نگه دارند و دست قدرت خود را از دست مي‌دهد.
اين سلسله اتفاقات ناخوشايند ممکن است هر کدام از ما را بترساند و ما را درباره استفاده هميشگي از دستانمان نگران کند. لازم نيست حتماً نوازنده پيانو يا يک تايپيست حرفه‌اي باشيم تا ابتلا به اين بيماري، ما را از کار بيکار کند. در اثر ابتلا به اين بيماري و از بين رفتن قدرت انعطاف انگشتان، غذا خوردن، مسواک زدن و حتي لباس پوشيدن تقريباً غيرممکن مي‌شود.
تونل کارپال چيست؟
تونل کارپال، کانالي در مچ است که عصب مياني در آن قرار دارد. اين عصب به انگشت شست و قسمتي از کف دست، انگشت اشاره، انگشت مياني و نيمي ‌از انگشت سوم حس مي‌دهد. وقتي مچ دست در حالت بدي قرار بگيرد، فضاي کافي براي عصب مديان(عصب مياني) وجود ندارد و به اين عصب فشار وارد مي‌شود. همچنين وقتي اين تونل ملتهب شود و آسيب ببيند، به عصب هم صدمه وارد مي‌آيد که باعث سوزش و خارش، کرخ و بي‌حس شدن، ضعف يا درد در انگشت‌ها مي‌شود.
علايم
علايم شامل ضعف يا بي حسي در يک يا هر دو دست، مور مور شدن، سوزش و خواب رفتن انگشتان يک يا هر دو دست، درد شديد دست به خصوص در ناحيه مچ دست، پخش شدن درد تا ناحيه آرنج، اختلال در حرکت انگشتان، کاهش قدرت حمل وسايل و اشيا مانند کيف دستي و در موارد شديد، تحليل رفتن و ضعف در بافت ماهيچه‌اي اطراف شست مي‌باشد.
ریسک فاکتورهای ایجاد کننده سندرم تونل کارپال در محیط کار

پوسچر نامناسب یا همان وضعيت و نحوه قرار گرفتن مچ دست در حین انجام کار
ارتعاش وسایلی که باآنها کار می کنیم
کار استاتیک و طولانی مدت
انجام حرکات تکراري و کارهايي که نياز به اعمال فشار و نيروي زياد دارند


درمان
خوشبختانه اين بيماري دردناک قابل درمان است. روش‌هاي مختلفي براي درمان اين بيماري وجود دارد. اولين اقدام درماني، ممکن است بستن انگشت‌ها با آتل يا نوارهاي مخصوص به مدت چند هفته باشد. در مرحله بعد، ممکن است درمان‌هاي دارويي آغاز شود. علايم معمولا با درمان‌هاي دارويي بهبود پيدا مي‌کند، اما نهايتا 50 درصد موارد نياز به جراحي دارد.
جراحي تا 85 درصد موفقيت آميز است، اما بهبود کامل چند ماه طول مي‌کشد.

پیشگیری
اصلاح وضعيت و نحوه قرار گرفتن مچ دست در حین انجام کار ( تغییر عادات، استفاده از ابزار آلات ارگونومیکی و)
لحاظ نمودن دوره های زمانی کوتاه مدت جهت استراحت عضلات و ممانعت از کار استاتیک طولانی مدت
انجام حرکات کششی



هیچ نظری موجود نیست: